Osteoporose træning


NORDENS PLADS 20, 2000 FREDERIKSBERG
+45 36 46 17 45    
INFO@DOMUSFYS.DK

Knogleskørhed

Osteoporose, i daglig tale kaldet knogleskørhed, er en sygdom, der nedbryder knoglerne, så du kan få knoglebrud ved almindelige dagligdagsbevægelser.

Knogleskørhed

Vores knogler bliver svagere med alderen, og fra 50-års alderen bliver knoglevævet nedbrudt hurtigere end det opbygges. Hvis du har knogleskørhed, bliver dine knogler nedbrudt hurtigere end normalt, hvilket betyder, at du nemmere kan få knoglebrud ved helt almindelige dagligdagsaktiviteter, fx havearbejde eller støvsugning. De mest almindelige brud sker i rygsøjlen, lårbenet eller håndleddet.

Træning for knogleskørhed

Knogleskørhed kan ikke helbredes, men udviklingen kan bremses ved at styrke dine knogler og muskler, så du ikke så let får knoglebrud.

Det har en dokumenteret god effekt at træne med vægtbærende aktiviteter, dvs. gang, stavgang og trappegang, hvor der kommer stød i knoglens længderetning. Styrketræning under supervision samt kropsbevidsthedstræning kan også varmt anbefales, og flere studier viser, at disse træningsformer kan forbedre livskvaliteten og mindske faldtendens.

Hos Domus Vista Fysioterapi har vi mange års erfaring med undersøgelse, behandling og genoptræning af knogleskørhed.

Vi tilbyder styrketræning for knogleskørhed tilrettelagt for dig, der vil have de bedste betingelser for en god livskvalitet på trods af osteoporose:


Fysio styrketræning for knogleskørhed

Styrketræning for knogleskørhed/ osteoporose er væsentligt hvis du skal modvirke slid eller degeneration af kroppen og ønsker at mindske din risiko for en hverdag med smerter og risiko for at falde. Forskning viser, at motion og styrketræning har en positiv effekt for folk med knogleskørhed ved at styrke knogler og muskler og dermed mindske risikoen for knoglebrud.

Hos Domus Vista Fysioterapi får du dit eget styrketræningsprogram, hvor du løbende justerer belastning, så du træner optimalt. Du bliver instrueret i øvelserne, så du udfører dem korrekt. Der er altid en fysioterapeut som hjælper og vejleder.

Du undervises i grundprincipperne for styrketræning, og hvordan du øger belastningen hensigtmæssig, når du har knogleskørhed. Her kan du altså trygt styrketræne.

FYSIOTERAPI OG SPECIALISTER I GENOPTRÆNING – PÅ FREDERIKSBERG

Træn på hold for styrketræning mod knogleskørhed

RING OG HØR NÆRMERE

Telefon +45 36 46 17 45.

BOOK BEHANDLING

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl 07.00 – 19.00

Fredag kl 07.00 – 16.00

Du finder os på Frederiksberg

Der er gode parkeringsmuligheder ved Domus vista. Husk parkeringsskive. Klinikken har handicapvenlig adgang..